ЧУЙ ДУБАНЫНЫН СОКУЛУК РАЙОНУНДА КЕЗДЕШКЕН МАССАЛЫК ТҮРДӨГҮ СТАФИЛОКОККТУК АЗЫК ТОКСИКОИНФЕКЦИЯСЫНЫН КЛИНИКО-ЭПИДЕМИОЛОГИЯЛЫК МҮНӨЗДӨМҮСҮ, КЫРГЫЗСТАН, 2011
Аннотация
Тойдун катышуучулирынын арасында массалык түрдөгү азык токсикоинфекциясы катталган "Күрптүн уясы " салаты оорунун негизги булагы болгондугу аныкталбы, RR — 4,39 (95 % ДИ 1,77-10,88, Р 0.001). Оорунун инкубациялык мезгилинии орточо убагы 36,5 саат болуп, оор интоксикация менен коштолгон бийик лихорадка, биспепсиялык -диарея синдрому жана ичеги коликасы менен мүнөзбөлдү. Оорунун Staphylococcus aureus менен чакырычгандыгы бактериологиялык жол менен аныкталды.
Ключові слова:
АТИ, Staphylococcus aureus, рисктердин катпышы —RR, эпидсызык.Посилання
1. Справочик по инфекционным болезням. Лобзин Ю.В., Казанцев А П. Санкт-Петербург,1997.
2. Общая эпидемиология с основами доказательной медицины. Покровский В. И., Брико Н И. Москва, 2010.
3. Эпидемиология. Власов В.В. Москва,2006
4. Field Epidemiology. Michael Gredd Oxford, 2008.