Д. АСАНОВ АТЫНДАГЫ УЛУТТУК АСКЕРДИК ЛИЦЕЙИНИН КУРСАНТТАРЫНЫН ТАМАКТАНУУСУНА ГИГИЕНАЛЫК БАА БЕРYY
DOI:
https://doi.org/10.54890/.v1i1.520Аннотация
Аскердик лицейдин курсанттарынын тамактануусунда 2 жылдын (2014-2015-жж.) ар бир мезгилинде өткөрүлгөн баа берүүдө сапаттык жетишсиздиктер - жаныбарлар белогун жетишсиз жана өсүмдүк майларын ашык керектөө, ошондой эле жылдын ар бир мезгилинде углеводдордун
көбөйүүсү аныкталган.
Ключові слова:
аскердик лицейдин курсанттары, сапаттык жетишсиздуу тамактануу, жаныбарлар белогу, өсүмдүк майларыПосилання
1. Широко Д.И., Дорошевич В.И., Ушков А.А., Тимошек М.Н. Гигиеническая оценка фактического питания курсантов// Проблемы здоровья и экологии. - 2011. -№2(28). - С.139-144.
2. Лукашова Ю.А. Гигиенические принципы организации рационального питания воспитанников кадетских школ-интернатов: дис. ... канд. мед. наук. - Москва, 2012. -27 с.
3. Кошелев, Н.Ф. Гигиена питания войск/Н.Ф. Кошелев, В.П. Михайлов, С.А Лопатин. — СПб.:ВМА, 1993. — Ч. 2. — 259 с.
4. Новиков В.С., Бортников В.Н. Влияние различных доз некоторых витаминов на неспецифические механизмы адаптации человека// Физиология человека. - 1985. -Т2., №1.- С.134-137.
5. Петровский К.С., Ванханен В.Д. Гигиена питания. -М.: Медицина.-1982.-528 с.
6. Петров В.А. Медико-психологические аспекты здоровья моряков //Актуальные вопросы развития медицины на транспорте на рубеже 21 века: матер. межрегион. науч.-практ. конф.Владивосток, 2000.
7. Мельникова И.П. Гигиеническая оценка питания курсантов морских специальностей//Здоровье населения и среда обитания.-2010.-№9.-С.34-37.
8. Барановский, А.Ю. Диетология. Руководство. - 4 е изд. / Под ред. А.Ю. Барановского. - СПб: Питер, 2013. - 1024 с.