ЖАШ СПОРТЧУЛАРДЫН ТАМАКТАНУУ Ө3ГӨЧӨЛYKTӨPY

Аннотация

Бишкек шаарынын «Олимпиадалык резерв» окуу жайынын окуучуларынын тамактануусунун изилдөөсү тамак-аштын негизги кошулмаларынын (белоктор, майлар) жетишпестигин аныктап чыкты, бул нутриенттердин баланссыздыгы жана кунумдук тамак тизмесинин энергетикалык баалуулугунун белок менен майлардын эсебинен төмөндөшү.

Ключові слова:

негизги тамактануу, кунумдук тамак тизмеси.

Посилання

1. Тихвинский С.Б,, Хрущев С.В. Детская спортивная медицина,- М.: Медицина 1991г

2. Рогозкин В.А., Шишина Н.Н. Питание юных спортсменов в кн. Детская спортивная медицина.- М.: Медицина 1991г.

3. Пшендин А.И. Питание спортсменов, ГИОРФ.СПб 2002

4. Скурихин И.М., Волгарев М.Н. Химический состав пищевых продуктов. Книга 1 - М: ВО «АГРОПРОМИЗДАТ» 1987г.

5. Скурихин И.М., Тутельян В.А. Химический состав Российских пищевых продуктов - М: ДеЛи принт 2002г.

6. Ванханен В.Д., Лебедева Е.А. Руководство к практическим занятиям по гигиене питания, Москва «Медицина» 1987г.

7. Ладодо К.С., Отг В.Д., Фатеева Э.М. Основы рационального детей. - Киев: Здоровья, 1987г.

8. Петровский К.С. Гигиена питания, том 1,2 - М:1971г.

9. Петровский К.С., Ванханен В.Д. - М: Медици­на 1982г.

##submission.downloads##

Жарыяланганы

2024-12-02

Як цитувати

Саккараев, Э. ., М. . Беделбаев, Т. Цивииская, М. . Эсенаманова, і Ф. . Кочкорова. «ЖАШ СПОРТЧУЛАРДЫН ТАМАКТАНУУ Ө3ГӨЧӨЛYKTӨPY». Евразиялык саламаттыкты сактоо журналы, вип. 2, вип. 2, Грудень 2024, с. 68-72, https://vestnik.kgma.kg/index.php/vestnik/article/view/2034.

Номер

Розділ

КЛИНИКАЛЫК МЕДИЦИНАНЫН МАСЕЛЕЛЕРИ