Ч. БАЗАРБАЕВ АТЫНДАГЫ БИШКЕК ШААРЫНЫН ХОРЕОГРАФИЯЛЫК ОКУУ ЖАЙЫНЫН ОКУУЧУЛАРЫНЫН ТАМАКТАНУУСУНА БАА БЕРУУ
Аннотация
Ч. Базарбаев атындагы Бишкек шаарынын хореографиялык окуу жайынын окуучуларынын анык тамактануусун изилдоодо тамактын негизги компоненттеринин жетишсиздиги, тамак аш заттарынын тура эмес катышы, жана ошондой эле кунумдук тамак тизмесинин энергетикалык кубаттуулугунун томондугу аныкталган.
Ключові слова:
анык тамактануу, кунумдук тамак тизмеси, хореографиялык окуу жайынын окуучулары, балдар жана оспурумдор, энергия сарптоо, энергетикалык кубаттуулугу.Посилання
1. Нилов В. Н. « Хореография в системе художественного воспитания младших школьников: теория и практика» Москва .: 1998 г.
2. Величковский Б.Т. «Методические указания по организации рационального питания учащихся хореографических училищ» М.: 1983 г.
3. Квашенко В.П. Нарушение пищевого поведения- фактор риска нарушения менустральной функции у девочек подростков.- Клиническая педиатрия, 2009 г.
4. Баранов А. А., Кучма В. Р., Сухарева Л. М. Медицинские и социальные аспекты адаптации современных подростков к условиям воспитания, обучения и трудовой деятельности: Руководство для врачей. – М.: ГЭОТАР-Медиа, 2007. – 352 с.
5. Скурихин И.М., Волгарев М.Н. Химический состав пищевых продуктов. Книга 1 – М: ВО «АГРОПРОМИЗДАТ» 1987г.
6. Скурихин И.М., Тутельян В.А. Химический состав Российских пищевых продуктов – М: ДеЛи принт 2002г.
7. Ванханен В.Д., Лебедева Е.А. Руководство к практическим занятиям по гигиене питания, Москва «Медицина» 1987г.
8. Петровский К.С. Гигиена питания, том 1,2 – М: 1971г.
9. Петровский К.С., Ванханен В.Д. Гигиена питания, – М: Медицина 1982г.